jurgen-verstrepen_1_515x0.jpgVerstrepen wenst De Vijver proficiat met de overname van SBS Belgium, maar de overname betekent volgens hem ook een grote wijziging in het Vlaams medialandschap. Daarom vraagt hij dat de mogelijke impact wordt onderzocht. 'Het Vlaamse medialandschap is zeer klein, wat de impact van deze verschuiving des te groter maakt. In die optiek is het onontbeerlijk dat de VRM een impactanalyse opmaakt van de gevolgen van deze overname', luidt het.

Positie openbare omroep
Daarnaast vraagt Verstrepen zich af wat de VRT nu gaat doen. Het is nog niet duidelijk wat er met de Woestijnvisprogramma's op de openbare omroep zal gebeuren. 'Welke positie gaat de openbare omroep nu concreet innemen, temeer Woestijnvis de intellectuele rechten bezit van zijn succesprogramma's?', vraagt de LDD'er zich af.

'Volgens de openbare omroep behoort een verdere samenwerking met Woestijnvis nog tot de mogelijkheden. Dit zou dan betekenen dat de VRT gaat samenwerken met één van de eigenaars van een concurrerende zender. Logischerwijze wil ik dan ook duidelijkheid over de kortetermijnvisie van de VRT én in de mogelijkheid worden gesteld om deze visie te kunnen toetsen, onder meer op basis van een impactanalyse van de VRM', besluit Verstrepen.

Bron: DS Online