RSF_trilingual.gifHondros liep bij de aanval zware hoofdwonden op. Hij werkte onder meer voor het fotoagentschap Getty. Een derde fotograaf, Guy Martin van het fotoagentschap Panos, raakte gewond aan het bekken. In een laatste Twitterbericht voor zijn dood had de Britse fotograaf Hetherington het over lukrake beschietingen en aanvallen. Een getuige vertelt dat de groep journalisten net probeerde weg te trekken van de frontlijn, toen ze zwaar onder vuur werden genomen door mortiergranaten.

De woordvoerder van de Libische regering betreurt dat er slachtoffers vallen. 'Het is oorlog natuurlijk. Mensen aan onze kant sterven, mensen aan hun kant sterven. Maar natuurlijk stemt het ons droef dat iemand omkwam', reageert hij. De twee overleden fotografen zijn de eerste buitenlandse verslaggevers die omkomen sinds het begin van de oorlog in Libië op 15 februari. Bij de aanval werden in totaal vier journalisten geraakt.

Net als Hetherington viel ook Hondros meerdere keren in de prijzen met zijn werk. Hij won onder andere de Robert Capa Gold Medal, een van de belangrijkste prijzen voor oorlogsfotografen.