radio-maria.jpgRadio Maria kwam de Vlaamse ether binnen met het Gregoriaanse lied Benedictus Dominus Deus, in een uitvoering van Oostenrijkse Franciscanen. Toen Radio Maria drie jaar geleden in Nederland startte, was dat ook hun eerste lied. Na Benedictus Deus werden de Vlaamse luisteraars verwelkomd en startte en het programma Spirituele Lezing met pater Stefaan Lecleir. Daarin mochten luisteraars inbellen met vragen. Vooral Nederlanders deden dat. Eén had een vraag over de kerkschandalen.

Om twintig voor elf was een Vlaams journaal beloofd maar dat kwam niet. Wel een reeks kerkelijke liederen met daarin een charmeoffensief naar de Vlaamse luisteraars: Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen stond als eerste lied geprogrammeerd.

Technische problemen
Volgde de aankondiging van het programma Geloof en Catechese: 'Vandaag een lezing van eerwaarde heer Van Lent onder de intrigerende titel Pasen voel je komen.' Van Lent riep eerst nog luid 'Mag ik beginnen?' en begon toen met een poëtische beschrijving van het bezinningsoord waar hij zat.

In de namiddag was het uitkijken naar het Vlaamse journaal van twintig voor drie. Benieuwd wat Radio Maria zou vertellen over de zaak-Vangheluwe. Maar weer kwam het nieuws niet. 'We hebben wat technische problemen', zei pater Stefaan Lecleir. We hebben bewust onze lanceringsdag in mineur gehouden. Eerst willen we alle mankementen van de baan hebben en daarna kunnen we eventueel nog met wat meer fanfare onze start op de Vlaamse FM-band vieren', zei medewerker Gerro Nap.