06-04-11

MNM is (alweer) een twistpunt

BRUSSEL - De partijen van de meerderheid zijn het nog niet eens over een resolutie over de VRT. MNM is daarbij een van de twistpunten.

Er heerst onenigheid binnen de Vlaamse meerderheid over de rol van de VRT. Het was de bedoeling dat er voor de paasvakantie een resolutie van het Vlaams Parlement zou komen met daarin een aantal krachtlijnen voor de nieuwe beheersovereenkomst. Maar dat zal nu ten vroegste na de paasvakantie gebeuren. Want op dit moment is er onder de meerderheidspartijen nog geen echt overleg geweest over een consensustekst en de standpunten liggen nog vrij ver uit elkaar.

mnnlogo.jpgEen van de twistpunten is MNM. Het marktaandeel van dat radiostation is weggezakt tot 9 procent. Carl Decaluwé, de mediaspecialist van de CD&V, meent dat MNM best wordt opgedoekt en de frequenties te gelde worden gemaakt. SP.A is het daar niet mee eens. ‘MNM bereikt allochtone jongeren die niet bereikt worden door de andere VRT-zenders', zegt Philippe De Coene, voorzitter van de mediacommissie. Volgens Decaluwé kan dat worden opgevangen door de overblijvende zenders te herpositioneren.

Ook over een ander heikel punt, een derde VRT-kanaal, is de meerderheid verdeeld. VRT beweert dat dit kanaal maximaal 2,5 miljoen euro per jaar extra zal kosten, maar N-VA is ‘nog niet overtuigd' en ook Carl Decaluwé van CD&V trekt dat cijfer nu in twijfel. CD&V en N-VA vinden ook dat de VRT zich meer moet toeleggen op zijn kerntaken informatie en cultuur, en wat minder op ontspanning, iets waar SP.A het niet mee eens is.

CD&V en N-VA hebben hun standpunten overgemaakt aan het kabinet van mediaminister Ingrid Lieten (SP.A), maar haar partij heeft zelf nog geen kleur bekend, klagen de coalitiepartners. De beheersovereenkomst zal de opdracht en de middelen voor de VRT bepalen voor de komende vijf jaar. Vanaf mei begint de Vlaamse regering dan onderhandelingen met de VRT. Die moeten eind juni leiden tot een akkoord.

Bron: DS Online

23:31 Gepost door luc de groot | luc de groot | media | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.