'Als wij die zenders van SBS zouden binnenhalen, dan betekent dat niet dat Woestijnvis het ene exclusiviteitscontract tegen het andere zal inruilen. Dat hoeft niet', zegt Vandenhaute.'De aankoop van de SBS-zenders zal losstaan van onze samenwerking met de VRT. Waarom zou het geen én-én-verhaal kunnen worden?'  Woestijnvis en zijn topman kregen een pak kritiek te verwerken sinds bekend raakte dat het productiehuis in de running is voor de SBS-zenders.

vandenhaute_jpg_h170_jpg_280.jpgExclusiviteit
In juni loopt het exclusiviteitscontract tussen Woestijnvis en VRT af, en gaat een preferentieel partnerschap tot medio 2012 in. 'Er is meer dan voldoende tijd om keuzes te maken, en ik wil met iedereen on speaking terms blijven: wij zitten niet in een oorlogsmodel, en ik ben niet gebeten op de openbare omroep.'
Eerder klaagde Vandenhaute aan dat de relatie met de VRT-top gaandeweg niet meer optimaal was. Sandra De Preter, de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT, zal volgens hem opnieuw stabiliteit brengen aan de top. Hij beaamt dat ze een interessante gesprekspartner is en haalt en passant uit naar de vorige VRT-topman Dirk Wauters.

"Ik ben ervan overtuigd dat zij de traditie van Bert De Graeve en Tony Mary zal voortzetten. En was ze vroeger aan het bewind gekomen, dan hadden we ongetwijfeld wel een intellectuele discussie over onze gezamenlijke toekomst gevoerd."

Bron: Belga